Boeken

De Rebellen van de Bunnikside

 

In dit boek vertellen de betrokkenen het enige echte verhaal van de eerste voetbal-hooligans van Nederland en kreeg waardering in binnen- en buitenland.

 

(Geschreven is samenwerking met Mike Vermeulen en Remco Kraak)

 

Breinstorm

 

Een gezonde jongeman wordt plotseling getroffen door een herseninfarct. Het gevolg is een opname in een ziekenhuis, een vluchtpoging uit datzelfde ziekenhuis en een herstel. Lees het avontuur van de auteur in Breinstorm.

 

 

ISBN: 9789492719010

Kleurrijk

 

Samen met Frits Tromp bracht Danny van der Linden in oktober 2016 het boek Kleurrijk uit. In dit boek worden veertien kleurrijke voetballers omschreven.

 

 

 

ISBN: 9789492475503

Art Speaks (when words don't)

 

Voor de Rotterdamse kunstenares Muriëlle Nandkoemarsing maakte Van der Linden dit boekje in 2015. Het boekje bevat een overzicht van het werk van de kunstenares. Alle teksten zijn verzorgd door Van der Linden.

 

In eigen beheer uitgegeven.

Het FC Utrecht-hart

 

Het FC Utrecht-hart beschrijft het verloop van een jeugdvriendschap aan de hand van diverse hoogte- en dieptepunten rondom voetbalclub FC Utrecht. Op zijn eigen wijze haalt auteur Van der Linden in deze roman momenten aan waarin iedere jongeman zich zal herkennen.

 

ISBN: 9789048431083

Mijmeren over Maarssen

 

Deze bundel bevat een aantal op zichzelf staande verhalen die elk een eigen belevenis weergeven. Verhalen waarin zeer herkenbare situaties naar voren komen. Ook al kom je niet uit Maarssen of omgeving, door de ge­detailleerde en haast poëtische beschrijvingen kan de lezer een geheel eigen beeld vormen van de situatie.

 

ISBN: 978-94-022-0341-7

L.O.V.E. 2

 

Een amoureuze ontmoeting in een zwembad, het afscheid nemen van een vrouw: 'L.O.V.E. 2' gaat verder waar 'L.O.V.E.' ophield. In deze bundel met korte verhalen over liefde, seks en passie neemt de auteur u dieper, intiemer en harder dan ooit mee in nachtelijke escapades, dagelijkse overpeinzingen en stedelijke ontdekkingstochten.

ISBN: 978-90-484-279-63

L.O.V.E.

 

Een ontmoeting met een oude vlam, de spanning van een nieuwe vrouw, een verloren liefde niet kunnen vergeten... Het komt allemaal samen in L.O.V.E. Deze bundel met korte verhalen schuwt geen onderwerp en kent hoge pieken en diepe dalen, zoals het de liefde betaamt.

 

ISBN: 978-90-484-2228-9

Langs de zijlijn van Galgenwaard

 

Als tienjarige zette Danny van der Linden zijn eerste stappen in Stadion Galgenwaard. Geraakt door de Utrechtse sfeer, voetbalhumor en het voetbalspel, werd hij een fanatiek supporter. Jaren later raakte hij als redacteur van het supportersmagazine Forza zeer dicht betrokken bij het wel en wee van FC Utrecht. Hij sprak diverse spelers, bestuurders en clubiconen en werkte deze gesprekken uit tot veelgelezen interviews. Voor het boek Langs de zijlijn van Galgenwaard bundelde hij deze gesprekken tezamen met zijn talrijke columns. Het resultaat is een boek over supporters, betrokkenheid, clubhistorie en allerlei andere zaken rondom FC Utrecht.

 

 

ISBN: 978-90-484-2041-4